Vårdrag i Stegeborg

Inför årets upplaga av Vårdraget var förväntningarna högt ställda....såklart!!!På FB är spektaklet omtalat som gäddfisketävlingarnas "Creme de la creme" och enbart en noga reglerad skara skeppare är utvalda att anmäla sitt team. Av nostalgiska skäl valde arrangerande team att förlägga Vårdraget 2012 till vattnen kring Stegeborg. Undertecknad fick bilda team med Christian och Micke från Katrineholm medan Bäckman och Jerker toppade med nyförvärvet Harri. Båtarna sjösattes vid halvtio-snåret och se'n satte nötfisket igång......sååååå seeegt! Trots bra vind, växlande molnighet och ihärdigt fjäsk för gäddorna blev det ett riktigt skitfiske för oss alla. Fisket var så kass att vissa t.o.m tullade på regelverket och började fiska en helt annan art!!!All heder dock till Micke som slutligen lyckades trigga en gädda på 3,1 till hugg på en Zam-tail. För den bedriften får han en fjärde inteckning i vandringspokalen.

Christians fiske gav upphov till teamnamnet "Ålarökar'n".
 
Micke gör en backhand pose.
Hursomhelst blev det en trevlig dag och vinnande team Ålarökarn ser fram mot att få bjuda in till Höstdraget 2012 som förläggs till Bråviken. Får vi till det innan andra hälften av oktober kan vi också räkna med att Robin förgyller spektaklet med sin närvaro!

Allra trevligast var det såklart vid lunchstoppet då det dracks rö'tjut till
bamsewursten......hmpfr,hmpfr!!
Ja, ja vad är väl en bal på slottet....nu ser jag fram mot efterleksgäddor i Bråviken och strömmingsfiske med farfar och kidsen.
Häpp!
Andreas


Påsklovsfiske

Taggad!!!Ja, sannerligen var Spöknäckarnas fiskerapport från långfredagen inspirerande...de hade fått typ 40 gäddor i ruskvädret vilket ju liknar gamla tiders resultat!!!Gött!!! Påskafton och påskdagen ägnades såklart åt äggkläckning men så på annandagen kom jag ut för ett heldags fiske i Bråviken mellan 9 och 4. När jag väl hittade gäddorna stod de en bit utanför vassen där vinden låg på som mest. Fick en riktig bonanza då gäddorna attackerade min stackars ärrade SalmoSlider i närapå varje kast! Fick upp 29st och missade säkert ett 20-tal i rena förskräckelsen....inga monster men heller knappt några snipor, största vägde 5,9. Kul fisk!

En ärrad favorit!!Salmo Slider modell "stor" (12an). Dessvärre råkade
jag sätta fast ett helt knippe favoriter i stubbvassen.....har beställt nya hos Markus
på Skeppa.
Avslutade lovet i dag, lördag, med fiske i solsken. Nu blåste det från väster istället och hotspoten som levererade så bra häromsisten var inte alls lika het...fick några små som nu stod precis i vasskanten. Loke höll mig sällskap och tränar på att kasta lite större beten med haspel men det vill sig inte riktigt....än...Hursomhelst....efter Lokes landgång begav jag mig till "andra sidan" där det är lite djupare in till vassen...där fanns gäddorna idag och vips hade jag kammat ihop 18st med topp på 5,8. Riktigt roligt fiske alltså!!!Avslutade fisket med att förtöja båten vid min bryggplats så nu blir fisket snäppet mera tillgängligt för kortare kvällsturer igen. Perfekt!
Häpp!


RSS 2.0