Fiskeskola 8/6

Fick följa med mina elever och kollegor från förra skolan på en skolavslutningsaktivitet som heter duga: Heldagsfiske efter gädda vid Mon!!
Efter samling vid skolan stuvade vi in oss i bilarna och begav oss mot StAnna skärgård. Väl framme fick jag hjälp av några elever att rampa båten medan Karin och Jerker checkade ut flytvästar och roddbåtar till eleverna. Trevlig stämning och perfekt väder bådade gott för en dag till sjöss. Ely blev min båtkompis och tillsammans beslutade vi att inte dra allt för långt bort om vår hjälp skulle behövas + att vi ville ha nära till stundande korvgrillning (viktigt moment).
Bland de 10 första kasten hade jag 2 kontakter så jag tänkte: "Idag blir det kanonfiske!!!" Fortsatte att kasta som en besatt och lyckades få mitt livs i särklass minsta gädda....en bedrift det också (i StAnna PikeOpen premieras detta med vinst från prisbordet).
 
Den bredkäftade grodan flinar över sin trofefisk! Dagens wobbler fick jag vid tidigare tillfälle av Karin & Jerker i avtackningspresent...självklart bestämde jag mig att enbart fiska denna under hela utflykten!

Inför grillningen bogserade vi ett par båtar med "däckade" båtsmän och sedan smakade det bra med korv och kaffe. Kul att höra sig för vilka planer eleverna hade inför sommaren och framtiden i övrigt. De flesta visade också sann sportfiskeanda då de trots förmiddagens motgångar utan fisk ändå begav sig ut på sjön igen för att ånyo pröva fiskelyckan (dock fick vi lov att bogsera dem...men va fanken....de e ju inte samma krut i ungdomen som det var på en annans tid).
Träget kastande reulterade i skrik och skrän från den båt som sökt sig längst ned i viken och kastat där fisken kan förväntas stå: inne i vassen med pålandsvind!!! Smack så hade de lyckats drilla och bärga dagens fining a' 3,4kg!
Fisken avlivades och rensades sedan för att med största sannolikhet bli till en fin-fin familjemiddag hemma hos Maikel. Kul!! Tackar för en dag med skönt flyt!
PS: Missade att blogga årets metepremiär med Loke och Cattie ute på grundet i "vår" sjö Nylingen.....blev en succe med mycket abborre varav 2 togs om hand och blev till middag för farfar....också det en annan dimension av fisket:DS


RSS 2.0