Bakom flötet...


...är man ju till och från men på senare tid mer än vanligt!! Har haft ett par riktigt sköna kvällar med mete ute på grundet i sjön i nära anslutning till landet. Som barn tillbringade jag många timmar här så det känns x-tra roligt att få uppleva fisket med Loke på denna plats. Högsommarvärmen har verkligen satt fart på borrarna och de nappar stup i ett....men BARA på mask!!! Mellan avkrokningarna och maskbytena försökte jag mig på att kasta/jigga efter dessa randiga riddare men ICKE!!! De ville bara smaska mask vilket iofs gynnade grabben som fick "fighta" den ena efter den andra på ett metspö som knakade till bristningsgränsen. Igår kväll skattade vi vattnet på 8 borrar som sedan röktes och/eller fileades för stekpannan....vore nästan något för en matblogg!!

Inte bakom flötet men bakom håvgarnet en tämligen stolt Lillfiskare! I håven en av 20 borrar som behagade nappa.
För övrigt kan nämnas att jag kvällen innan midsommar försökte mig på gösfisket i Glan vilket höll på att sluta i svår tragedi....rampade vid naturrampen vid Doversund:
-gick bra....... tills jag skulle upp för slänten igen......
-brända lameller, rykande gummi.....bilskrället sätter sig fast med drivhjulen i en grop bland rotsystemet som letar sig fram från tallarna i närheten....
-då kommer en lokal förmåga förbi och kliver ur bilen med orden: "Det där går inte...man måste ha 4W för att komma upp där. Har provat själv och dessutom bogserat upp andra förr så varsågod...här har jag en stropp så drar jag upp dig"
Hursom.....kvällen bedrevs ute på "heta grundflaket" utan ett enda gössniff men jag räddade namnet med en gädda iaf. I samband med denna historia löste jag ½-årskort för Glan á 250 pistoler så på torsdag kväll blir det gösfiske igen (denna gång rampar jag vid Orga kvarn som har en fin-fin betongramp).
Häpp!


RSS 2.0