Vårdraget 24/4

Så var årets upplaga av ett spektakel vi kallar Vårdraget avklarat. En armada om 3 båtar fiskade av vassarna i Bråviken med ett ganska gott resultat i dessa sammanhang (ytterligare 1 båt deltog men navigerade fel i St Anna skg istället). 2 fiskar över 6-kilosgränsen drillades under dagen men decimalerna var denna gång till Mickes förtret och Westers favör....GRATTIS till den 4:e inteckningen!!! Vinnande team "Spöknäckarna" kammade ihop 470p vilket står sig väl sett till tidigare års resultat med en topp på 490p våren-09. Statistiken återkommer vi till i höst då årets upplaga av Höstdraget blir en jubileumsfest......vi kör då för 10:e året i följd! Förhoppningen är att locka i främsta rummet de skeppare som fanns med i tidernas begynnelse hösten 00 vid Finntarmen. På förslag finns Västervik, Åland eller Norra Vättern.
               
Under dagen dök det upp bananer på ekolodet = positivt!! Jerker jerkade allt vad han orkade och drog dagens längsta i vår båt. 4,5 kg fördelat på 91cm gädda får ju anses vara en långsmal gädda. Hade gett fina poäng i exv Pike Open där man mäter längd snarare än vikt. I de tre båtar som fångade fisk kunde man notera tydliga huggperioder som pågick sådär 1timme vardera.....dock utföll perioderna under olika tider av dagen....i vår båt hade vi en huggperiod mellan 1030-1130 med 7 fångade gäddor, team Spöknäck drog 8st mellan 715-830 och team K-holm/Valla 6st mellan 1217-1340....hade man förflyttat sig mellan Marby, Norrviken och Loddby under dagen hade man ju haft ett riktigt intresssant fiske!!
Pizzan på banketten satt fint och sedan avrundades fisket med öl i bastun på sedvanlig ort. Sammanfattningvis en riktigt skön dag (trots inslag av hagelskurar) på böljan den blå.
 


Det var fint väääder

Rapporterna haglar in från höger och vänster om vårfiske av skiftande kaliber.....vi blev sugna och lyckades boka in en förmiddag helt utan förberedelser på hemmafronten!! Wester och undertecknad la ut vid 8 och vände hemåt vid 12 (trots att de flesta sagt att fisket gått bra just kring 12 och framåt).
Hursom....härligt att äntligen kunna fiska på några av våra hotspots....isen har precis gått och vattnet skimrade turkost med ett grymt siktdjup för att vara dessa vatten.
Isen har precis gått....turkost vatten
Wester håller koll!
Västlig vind (kraftig) motade oss mot lävikar vilket kanske bidrog till en knapert resultat om en varsin gädda av storlek mindre. Men såååååå gött ändå!!! Lodet är nu på plats men kräver några justeringar/inställningar då det är en massa klutter på skärmen. Ska ev prova att flytta över det på höger sida och konstruera nå'n slags "fällbar" arm till givaren.
Nästa helg blir det vårdrag!! Hoppas på bra uppslutning och att teamen får tag i båtar så vi kan bilda en armada!
Häpp
Wester släpper tillbaka liten gäddis
Varsågod och kom gärna åter om sådär 8-9kg!


I väntans tider

Barnen sover och min kära Catarina är på tjänsteresa...då passar man på att blogga!!!Nå'n snubbe på Fiskesnack gör en inventering av Östgöta-bloggar och då gäller det att uppdatera sig lite...
Isen är nu ett minne blott och man är så sugen på att komma ut på lite äkta fiske efter storkrokodill!!!
  Håller Kolmårdstrollet redo hemma på uppfarten och pysslar med att installera nyinskaffat ekolod. Valet föll på ett Lowrance x50DS som ska vara av bra kvalisort och har dubbla frekvenser på givaren.
Här nedan en bild från sista rampningen i höstas vid Lindö då sjön låg blank en tidig morgon.


Nästa helg (den 24) går Vårdraget av stapeln vilket jag ser fram mot. Vi är då inne på 10:e året och nu mer än någonsin känns det som att huvudsyftet (att knyta samman kompisgänget) med spektaklet fyller sin mening!! Flertalet av mina barndomskamrater träffar jag numera inte i några andra sammanhang...Ska bli kul! Roligt också att ha med nya kompisar i gemenskapen.
Häpp!


PS:Var ute en liten testrunda i söndags och fick då 2 smågäddisar i båten....spännande!!!:DS


RSS 2.0