Nytt Fiskeår!!

Visst är det trist med bloggar som inte uppdateras ofta nog....utan ursäkter kommer här ett årsförsta inlägg:
Just nu är vi mitt uppe i angelsäsongen som jag faktiskt längtat efter sedan sist. Blev ju en rekordtidig uppstart redan kring jul och sedan dess har det blivit några mer eller mindre seriösa turer.

En av de mer seriösa turerna gick till "Hemligvattna" tillsammans med Nicke och Wester. Spända av förväntan ville vi prova om vattnet återhämtat sig sedan fjolårets kvävning då isen och snön tog kål på detta superheta vatten. Dessvärre blev det ett magert resultat med typ 5 gäddor av snipkvalite på isen....riktigt trist med tanke på att vattnet tidigare renderat 20-30 gäddisar (bortom epitetet snipa) per runda. Hoppas på god återväxt de kommande åren!


Nicke inväntar gäddans naturliga beteende! Nervkittlande!!!
Tjusningen med traditionellt angelfiske är att man får uppleva gäddans naturliga jaktbeteende på ett sätt som annars inte  är möjligt. Först rusningen (som löser ut pangmekanismen), sedan skydd (då rullen stannar), vändningen (då gäddan vänder mörten i 3 steg som ibland kan anas i fingertopparna då man väntar) och så avslutet (då linan börjar löpa ut igen och det är dags att "dra"). Spännande, häftigt och nervkittlande!! Detta statiska fiske avslöjar dessutom ett och annat av gäddans natur då det under ett angelpass ofta framträder mönster vad gäller huggtider och fångstlokaler. Detta är saker man hinner fundera över då man dricker sitt kaffe och äter sin macka vid baslägret....meditativ avkoppling kombinerad med spänning på högsta nivå!

Även om själva gäddfisket gått mindre bra har jag i år fått ordentlig snurr på mörtstugan. Har vittjat den i omgångar med 50-talet mört i varierande storlek åt gången. Har nu sumpat ett 100-tal i en tvättmaskinstrumma belägen på nära avstånd från hemmet (i händelse av akut utryckning)!!!Känns tryggt!!

Ett litet bekymmer är att mörtstuguvattnet även verkar vara hemvist för en och annan lake. Känns inte lika tryggt (för mörten alltså!)

Framöver ska det bli några angelpass som jag utan dröjsmål hoppas kunna återkomma till på bloggen inom kort.
Häpp!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0