Tur i oturen!

I söndags drabbades länet av en sådan där alldeles, alldeles underbar vinterdag då solen skiner med sin värme och blåsten med sin frånvaro! Lyckligt lottade hade jag tillsammans med Jocke och Magnus bokat in ett förmiddagsangel med förhoppningar om storvilt....Vi möttes upp vid sjön kring sju och var snart igång med utsättning av angeldon på isen. "-Bäst att göra Musse-Pigg-hål" tyckte jag då det ju skulle dras storgäddor....grabbarna satte igång att borra och billa för glatta livet!!!
Musse-Pigg-hål: man borrar 3 hål tätt intill varandra och sedan billar man bort isväggarna så att man får ETT STORT hål i MP-form. Har man en slö isbill och isen är tjock tar man i lite extra. Då gäller det att hålla tungan rätt i mun när man stöter igenom isen.....annars far isbillen som en projektil ur händerna och försvinner sedan ner i hålet.......chansen att återfå isbillen beräknas vara noll!
Där stod nu en mycket förbluffad och synnerligen bedrövad Magnus kvar på isen utan isbill i handen!!! Rullgardinen var neddragen och handduken kastad.....spekulationer om huruvida man kunde snorkla i området så snart isen gått dryftades!!!Hursomhelst beslutade vi att fortsätta m enkelhål....

Vid lodningen av Magnus hål stötte vi på något metalliskt.....JUBEL OCH FANFARER!!! Isbillen stod käpprätt på botten och kunde med en armlängd nås från isen!!! Härligt att se på när Magnus bärgade isbillen och sinnelaget ändrades från djupt svårmod till ystert gjädjefnatt!

Under utsättningen fick vi ett fäll. Jocke hade äran att dra sitt livs första angelgädda som snabbt återutsattes. Gäddan var av size zero och blev dagens enda....men vad gjorde väl det? Vi fick ju en härlig förmiddag med kaffe och grillad korv. Nästa gång blir det fiske med några studerande på skolan....då laddar vi om igen!!
Häpp!
Andreas


Kommentarer
Postat av: Antevanten

Den där friluftsdagen med studerande blev ett fiskemässigt fiasko....på morgonen förbyttes klarblå himmel dagen innan mot värsta snöovädret på länge!! Det blåste o snöa så att vi fick hålla oss på land vid brasan. De 3 fäll vi ändå hade missades då vi tappade kollen på ställningarna. En titt i mörtstugan (100talet friska) muntrade dock upp vår lilla samling innan vi begav oss tillbaka till skolan strax innan lunch!

Häpp!

2011-02-13 @ 18:13:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0