Pike Open = 100% kringupplevelser

Jag vill ofta hävda att fiske till stor del handlar om "kringupplevelser". Denna helg förbyttes alla förhoppningar om ev storfångster, berömmelse och vinstsumman i tävlingen St:Anna Pike Open till just 100% kringupplevelser!
Det hela började redan på fredag kväll då Jocke och undertecknad bokat boende på Brevik där vi tänkte att vi kunde ladda batterierna.....vi kom sent på kvällen och efter incheckning lade vi oss för att sova......halvvägs in i drömmarnas land vaknar vi till då ett 20-tal 13-14åriga småtjejer på konfirmandläger bokstavligen dundrar in på ovanvåningen och sätter igång nå't slags nattligt samkväm!!!Misstänker att de på nå't vis kombinerade dans med bowling alltjämt som de tjoade och sjöng till den senaste musiken på hög volym!!
Hursomhelst...vi fick några timmars sömn och sedan mötte vi taggade upp med Magnus lagom till start från Stegeborg. Zusammen var det 46 lag som skulle tampas om prispotten....på startsignalen drog fartvidundren iväg och vi blev s.a.s snedseglade redan från början. Puttrade iväg inåt Kvarnholmen och Treskär där vi i nästintill konstant hällregn bedrev fisket under dagen. Dessa är våra kringupplevelser:
-Sälsafari. En gråsäl syntes på några hundra meters håll.
-Ugglesafari. En kattuggla hoade från nå'n tall mitt i ljusan dager.
-Korvfest. Vi gick i land och grillade tjocka och smala korvar på 1-gångsgrill.
-Skrävel, förtal och förmaningar. Stämningen och den skämtsamma atmosfären i båten var på topp...från 7 på morgonen till 15:30tiden på em då vi kastade in handduken!

Lagbilden kan kallas "duga"!!Den togs i samband med grillningen och visst sänder den rysningar utmed ryggraden? Skulle gott och väl göra sig som LP-konvolut på någon mastig hårdrocksskiva från 70-80talet!!
När vi så bytte sida till norra stranden inföll en s.k huggperiod då en gädda följde med bakom våra wobblers fram till båten....vems wobbler den var ute efter får vara oskrivet men antingen var den blå/gul eller röd/vit. Gäddan ögonmättes tilll 75-80 cm vilket hade varit en fin fisk att fånga denna dag. Vinnade team pysslade ihop 256cm fördelat på 3fisk.
Allt som allt blev det en lyckad dag (utöver fisket) då Magnus kammade hem en nyckelring på sin lott. Närmast i agendan står strömmingsfiske med barn....kanske en gren man kan lyckas med även vad gäller fisket!!!
Häpp!


Kommentarer
Postat av: Jonas Dahl

Ajdå, ingen bra tävlling för er heller alltså. Verkade som att man skulle vara längre ut på klarare vatten för att lyckas i den tävlingen. Då kanske du är lika revanchsugen som Spöknäckarna efter vårt misslyckande i SM. Blir det ett gästspel från ett Kolmårdstroll i Spöknäckarnas båt i Bråviken på fredag där vi tänkte återupprätta vår heder igen och ta några grisar. Mvh Jonas

2010-05-11 @ 17:25:22
URL: http://beastmaster.bloggsida.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0