I ett stim

Enligt bondepraktikan inträffar "första-metar-dagen" under Kristihimmelsfärdshelgen, en tradition vi Fallare vanligtvis "firar" ute på abborregrundet vid stugan....så icke detta år! Istället ordnades med familjefiske (inklusive farmor och farfar)i Sandviken där strömmingen gick till stimvis. Utflykten inleddes med sommarsallad i gröngräset och se´n lastades Kolmårdstrollet med 2 pigga barn, en farfar och en hantlangare (undertecknad). Skönt att veta att en farmor och en Cattie finns i hamnen och har det bra när sedan orken tryter för kidsen....för då lämnar man bara av dem på bryggan och sedan kan fisket fortsätta!!! I strålande sol drog vi upp ett hundratal strömmingar i vårt alldeles eget stim. Perfekt fiske för barnen...bara att släppa ner till botten och sedan veva upp. Ibland satt 3-4 fiskar på samtidigt till barnens stora förtjusning!

Till undertecknads förtjusning tog sedan farfar hand om all fisk och jag slapp 3timmars rensning!! I dag skulle vi egentligen gjort om samma resa fast med en mormor och en morfar istället...dessvärre blåste det ihållande från ost och det gick riktigt grov sjö som blev för mycket för Kolmårdstrollet. Men....en inställd fisketur är också en fisketur! Hoppas på retur innan midsommar då strömmingsstimmen skingras och ger sig ut på djupare vatten i ytterskärgården.
Häpp!


Kommentarer
Postat av: Antevanten

Mnjae...returmatchen blev ju inget vidare...fiskade igår förmiddag då det var rejält grumligt i Norrviken pga regn. Inte ett nafs så jag tog en sväng till Esterön där jag hade bra fiske häromsistens....efter träget nötande fick jag en längst bort på vassen där vinden låg på. Skönt att komma ut en sväng iaf.

Båtvärden ringde och infa om att det varit tjyvar i farten....några "semesterfirare" från gamla östblocket hade nallat trycktankar i båtar och bodar utmed strandvägen...han hade blivit av med sin:-( Inte jag:-)

Abborrefisket på grundet är på full G just nu...barnen fick ett knippe matfisk häromdagen då vi var ute för att meta...mysigt!

Häpp!

2011-06-23 @ 14:52:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0