Fiskgjuse R.I.P

I helgen då vi firade av min ömma moder ute vid stugan satte vi allt kaffet i vrångstrupen sittandes på verandan med utsikt över sjön!!!  Lagom som påtåren hälldes upp flaxar det till i ögonvrån och vi ser på lite avstånd en större fågel jaga en mindre högt upp i det blå.  Den stora gör några utfall mot den mindre som därmed tappar höjd och passerar oss på ett 50-tal meters överflygning….vi ser då att det är en fiskgjuse som råkat i luven med en KUNGSÖRN och kan inte annat än bara gapa och springa in efter kikare för att få oss en bättre titt…

Duon försvinner ut över sjön och det verkar ett tag som om gjusen kom undan då den får flyga fritt i en rak linje över vattnet medan kungsörnen stiger uppåt och verkar tappa kontakt med sitt byte…. DÅ…när gjusen minst anar det störtdyker kungsörnen och slår den med kraft direkt från ovan….griper den med klorna och landar i en skogsglänta på andra sidan sjön. Vi kan nu i kikarlinsen se hur den under 20-30min festar på sitt byte för att sedan flytta sig till en talltopp i närheten där den sedan satt och smälte sitt skrovmål en stund innan den flög vidare. Säger bara ”once-in-a-lifetime-experience”!! Så maffigt och rafflande!! Synd bara att det var en fiskgjuse när den ju lika gärna kunde ha tagit vilken himla kråka som helst…eller varför inte ett knippe kanadagäss?!?!?
Och...se där ja....en anekdot jag lovar håller att med inlevelse berätta om och om igen då humöret sviktar och fiskelyckan uteblir under diverse fisketurer framöver!
  
De båda kombatanterna var umgfåglar....en dyrköpt läxa kan man tycka!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0